Acryl Case Pokémon

Navigeren van engineer naar Pokémon: 'De Geboorte van AdamsAcrylics'

Beste lezers, nu AdamsAcrylics al een flinke tijd in de lucht is en ik telkens vooruitkijk naar nieuwe producten, innovatieve ideëen en nog betere service. Leek het mij eens leuk om een keer terug te blikken middels een korte blog!

Hoe is het nou allemaal begonnen?

Voordat ik überhaupt begon met AdamsAcrylics, had ik altijd al een achtergrond als ingenieur, gespecialiseerd in Flow Control bij een mooi innovatief technisch bedrijf gespecialiseerd in met name de membraantechnologie. Dat is natuurlijk heel wat anders dan Pokémon. Maar één technisch project uit mijn voormalige baan is me altijd bijgebleven: Het ontwikkelen van een hoge druk RVS-module waar een corrosieve stof genaamd Isopropanol doorheen stroomde, met een kijkkamer van acrylaat om visueel te kunnen volgen wat er gebeurde in die kamer. Een van mijn taken was om te onderzoeken welk type acryl bestand was tegen Isopropanol en tegelijkertijd UV-bestendig was. Ik heb verschillende typen onderzocht, en je raadt het waarschijnlijk al: Al snel ontdekte ik dat Polyacrylonitril, een gezuiverde vorm van PMMA, het meest robuust was.

Het idee

Nu springen we een paar maanden vooruit. De coronapandemie brak uit, en ik herontdekte mijn oude hobby: Pokémonkaarten verzamelen. Het was een overweldigende golf van nostalgie. Voordat ik het wist, was ik volledig toegewijd aan het verzamelen van de prachtige sets van vroeger. Tegelijkertijd besefte ik hoeveel waarde er zat in Pokémonkaarten en -boxen, maar ook hoe kwetsbaar ze waren. Ook zag ik dat het aanbod zeer gering was. Dit was het moment waarop mijn achtergrond als ingenieur en mijn passie voor Pokémon samenvloeiden, en zo ontstond AdamsAcrylics. Ik moet zeggen, ik vond het best spannend om een onderneming te beginnen!

De start van AdamsAcrylics

Na lang zoeken vond ik eindelijk een fabrikant die voldeed aan mijn eisen voor het materiaal. Na verschillende prototypes had ik eindelijk het juiste type acryl case waar ik tevreden mee was. Nu kwam de uitdaging om anderen van dezelfde kwaliteit te voorzien en het dus op de markt te brengen. Na het creëren van een website en het steken van ongelofelijk veel tijd in naamsbekendheid, werden mijn producten steeds populairder en waren mijn klanten extreem tevreden over de kwaliteit. Dit was een geweldige ervaring, zowel voor de ingenieur in mij als voor de gepassioneerde verzamelaar.

Waar staan we nu

Nu, maanden later, heb ik de magische mijlpaal van 25.000 geleverde Acryl Cases bereikt, iets waar ik ongelooflijk trots op ben. Ik zal altijd blijven streven naar kwaliteit en service, zodat ik nog meer soorten Acryl Cases kan aanbieden. Zelfs nu deze markt verzadigd begint te raken en er steeds meer aanbieders aankomen. Even tussendoor: Ik moet wel zeggen dat ik me vrij vereerd voel dat steeds meer aanbieders ons design willen gebruiken. Dat betekend toch dat we echt wat goeds hebben gedaan! (alhoewel ze natuurlijk claimen dat het hun eigen ontworpen cases zijn, concurreren op prijs blijft natuurlijk makkelijker dan kwaliteit:p) Waarom geen patent? Tja, het is een Acryl Case en geen deeltjesversneller. Ik ben een engineer en geen uitvinder (nog niet:p).

Anyway, ik wil echt benadrukken dat het hele verhaal van AdamsAcrylics nooit mogelijk zou zijn geweest zonder de fantastische 'AdamsAcrylics-community'. Mijn diepe dank gaat uit naar jullie, de community, mijn gewaardeerde klanten en zakelijke partners, voor alles wat jullie hebben gedaan voor het merk AdamsAcrylics. Jullie maken dit avontuur mogelijk.

Met dankbaarheid, Casper Adams

 

P.S nog onbekend met onze producten? Check ons assortiment! Heb je vragen en/-of tips? Stuur even een berichtje via onze Chat.